UŞAK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 14. OLAĞAN (MALİ) GENEL KURULU’NU BİRLİK ve BERABERLİK İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRDİK…
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa KUVVET , Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa SEZER,ENVERDER Başkanı Sayın Metin DOKUR, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Barış KILINÇ,Uşak İl Gümrük Müdürü Sayın Ali KILIÇ ve sanayicilerimizin de yoğun katılımı ile IMG_1541gerçekleşen 14.Olağan Genel Kurulumuz şehitlerimiz adına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.
Divan Başkanlığına Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa SEZER, Divan Katip Üyeliğine Sayın Metin DOKUR ve Sayın Soydan VAROL seçildiler.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali YILDIRIM’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
IMG_1524Sayın Ali YILDIRIM;
“ Değerli dostlarım, sanayici kardeşlerim. Bugün birçok sorunu çözerek örnek olmayı başarmış bir Organize Sanayi Bölgesiyiz.
Değerli dostlarım, sanayici kardeşlerim. Bugün birçok sorunu çözerek örnek olmayı başarmış bir Organize Sanayi Bölgesiyiz.
“Türkiye’nin Yükselen Yıldızı” Uşak Organize Sanayi Bölgesi, gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projeleri, yaptığı yatırımları, çevreye verdiği önemi, sosyal alanları, sanayicilerine daha iyi hizmet verme gayesi, Çağdaş ve Modern yapısı ile ülkemizin önemli sanayi merkezlerinden birisi olmuştur.
Bir hayal ile hep birlikte başladığımız bu serüvene yeni hayaller ve hedeflerle yürüyoruz.En önemli hizmet düsturumuz olan “Çözüm odaklı ve sanayicimizin ihtiyacı olduğu an yanında olma” ilkesiyle gece gündüz demeden sanayicilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz.
BÜYÜME RAKAMLARI VE 3.BÖLGE
Uşak Organize Sanayi Bölgemiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. El ele, hep birlikte, taşın altına her kes hep birlikte elini koyuyor.

  • İşte elektrik tüketimimiz;

2010 yılı toplam 305.000.000 kWhdan
2014 yılı toplam 455.000.000 kWh ya çıkarak %48 oranında artmıştır.

  • Doğalgaz tüketimimiz;

2010 yılı toplam 57.000.000 Sm³den
2014yılı toplam 67.000.000 Sm³ kullanıma ulaşarak %17 artmıştır.
ELEKTRİK YATIRIMLARIMIZ VE OSOS

  • Sanayicimize daha iyi hizmet sunma hedefimiz doğrultusunda elektrik biriminden toplanan dağıtım bedellerinin tamamı yatırım olarak bölgemizde kullanılmaktadır.
  • Havai hatlarımızın yer altına alınma işlemi bir program dâhilin de düzenli olarak devam ediyor.
  • Yine kurulan Otomatik Sayaç Okuma Sistemimiz (OSOS) sayesinde sanayicimize kullanıcı adı ve parolaları verilmiş elektrik hakkındaki bilgilerin internet üzerinden takibi sağlanmıştır. Sanayicimiz OSOS sayesinde ceza sınırına yaklaşım miktarlarını SMS olarak almakta ve cezalar minimum seviyeye inmiş olmaktadır.

 
İTFAİYE TEŞKİLATI PROJEMİZ

  • Bildiğiniz üzere Organize Sanayi Bölgemiz tekstil ağırlıklı üretime sahiptir. Bu nedenle yangın ihtimali hiç istemememize rağmen çok büyüktür. Yıllık yangın istatistiklerimize göre haftada ortalama 2.5, yılda ortalama 130 yangın çıkmaktadır. Bir yangın ihbarında saniyelerin bile büyük önemi vardır. Mevcut itfaiye binamız önündeki müştemilatlardan dolayı çıkışlarda sıkıntı yaşanmaktadır.
  • Yeni itfaiye binamızın projesi hazırlanmaktadır.
  • Mevcut yerin önündeki kantar vs. gibi unsurların kaldırılması ve alanın büyütülmesi ile hazırlanan projemizin uygulanmasına bir an önce geçilmesi gerekmektedir.
  • Bu doğrultuda çalışmalarımız devam etmektedir.IMG_1551

HİZMET BİNAMIZ VE SOSYAL YAŞAM ALANLARIMIZ

  • Kıymetli Sanayici Dostlarım,
  • Sizler hizmetin en iyisine layıksınız. Ömrümüzün ve günümüzün büyük çoğunluğunu Organize Sanayi Bölgemizde geçirmekteyiz.
  • Bölgemizde sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda yeni sosyal donatı alanları, kafeteryalar ve yaşam parkları yapmaktayız.
  • Gelişmekte olan ve bütün ülkede örnek alınan Organize Sanayi Bölgemizin idari manada işlerinin yürüdüğü, toplantı vs. ihtiyaçlarının gerçekleştirildiği mekânında bölgemize yakışır bir şekilde olması gerekliydi.

Bu amaçla;

  • 260 kişilik konferans salonu,
  • 20 ve 50 kişilik toplantı salonları,

“Tek Durak Ofis” mantığı ile düşünülen idari birimlerin yer aldığı hizmet binamızı hizmetinize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bundan böyle gayemiz sanayicimizin ihtiyacı olan resmi ve özel birimlerin hizmet binamızda yer almasını sağlamak olacaktır.
IMG_1548Sevgili Sanayici Dostlarım,

  • Birlik ve beraberlik içinde, her türlü fedakârlığı yaparak bu günlere gelmiş olan Uşak Organize Sanayi Bölgemiz hedeflerine emin adımlar ile ilerlemektedir. Sanayicisinde aldığı destek ile çağdaş vizyonu ve misyonu ile,Türkiye’nin yükselen yıldızı olan Uşak Organize Sanayi Bölgesi ülke ekonomisine sağladığı katkıyı her geçen gün arttıracaktır.
  • Tüm Sanayicilerimize çalışmalarımıza verdikleri destek ve katkıları için teşekkür eder, 14. Olağan Genel Kurulumuzun bölgemize, Uşağımıza ve Ülkemize hayırlar getirmesini diler,

Hepinizi Saygı, Sevgi ve Hürmetle selamlarım.”
Dediler.
Sayın Ali YILDIRIM’ın konuşmalarının ardından, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Mehmet SESLİ tarafından yönetim kurulu faaliyet raporu okundu. Bu raporda şunlar yer aldı;IMG_1531
“1. UOSB de bulunan Dağıtım merkezinin (DM2) havai enerji nakil hatları XLPE kablo ile yeraltına alınarak müşterek beton köşk konulmuş ve her bir sanayiciye özel çıkış verilmiştir. Toplamda 6 adet modüler hücre ve yaklaşık 3500 metre XLPE kablo döşeme gerçekleştirilerek kesintisiz ve sürekli enerji sağlanmıştır.
Bölgemiz sınırları içerisinde bulunan sanayicilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacı ile otomatik sayaç okuma sistemi kurulmuş, sanayicilerimize kullanıcı adı ve parolaları verilerek internet web ara yüzünden sistemi takip edebilmeleri sağlanmıştır. Bölgemizde bulunan sanayi parsellerine 2014 yılı itibari ile toplam 47 abonelik işlemi ve geçici kabul yapılmıştır.

  1. 2014 Yılı Sonu İtibariyle mevcut bölgemiz genelinde 75 abone fiili olarak gaz kullanmakta olup birinci kısımda 18.091 metre PE (Polietilen), 4.097 metre Çelik, ikinci kısımda ise 7.167 metre PE (Polietilen), 1.340 metre çelik hat mevcut olup Gaz altyapısı tüm parsellerimiz için hazır haldedir. Diğer bir deyişle her an her parsele gaz verecek altyapımız mevcuttur.
  2. Bölgemiz su hatlarında ve firmalarda oluşan arızalara anında müdahale edilmiş sanayicilerimize mağduriyet yaşatılmamıştır. 2014 Yılında toplam 95 su borusu patlağı ve muhtelif su arızaları için çalışma yapılmıştır.

Bölgemiz firmalarının su sayaçlarının uzaktan okunması için gerekli alt yapı çalışmaları devam etmekte olup, uygun görülen yerlere demo için sayaçlar takılarak izleme yapılmaktadır.
UOSB içi ana arterlerde bulunan refüjlerin çimlendirilmesi ve otomatik sulama çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. 2014 yılında toplam 10.400 m² alan çimlendirilmiş, 4.000 m otomatik sulama tesisatı döşenmiştir.
Başta 2. Tevsi alan olmak üzere tüm bölgemizde ağaçlandırma çalışmalarına devam edilmiş olup, şimdiye kadar toplam 110.000 adet fidan dikimi yapılmıştır.
Bölgemiz firmalarından kaynaklanan tekstil teleflerinin Yönetmeliğe uygun bertarafı için, Çimento Fabrikaları ve lisanslı tesisler ile görüşmeler yapılmış, Bölgemize kurulan lisanslı toplama merkezi aracılığı ile 2014 yılında yaklaşık 10.000 ton tekstil telefi, bertaraf edilmek üzere firmalardan toplanmıştır.

  1. 2013 yılında süresi dolan “Deşarj İzni” yerine, mevzuat gereği “Çevre İzni” belgesi alma çalışmaları devam etmiş, (GFB) Geçici Faaliyet Belgesinin süresi dolmadan yasal süre içinde “Çevre İzni” belgesi alım işlemleri tamamlanmıştır. “UOSB Çevre Kalitesini Artırıyor” başlığı ile, Zafer Kalkınma Ajansına, 4 adet yeni havalandırma havuzu yapımı ile ilgili proje hazırlanmış ve projemiz TR 33 Bölgesinde en yüksek puanı olarak birinci olmuştur.Bu proje ile Kalkınma Ajansından 742.000 TL hibe destek almaya hak kazanılmıştır. Projemizin uygulanması son aşamaya gelmiş olup inşaatımız devam etmektedir. 2014 yılında 2.967.000 m³ su arıtılarak, Yönetmelik standartlarını sağlar halde, alıcı ortama deşarj edilmiştir.
  1. Modern OSB olma yolunda her geçen gün hızlı adımlarla ilerleyen Uşak Organize Sanayi Bölgesi yeni idari bina ve 250 kişilik konferans salonu ile herkesin beğenisini kazanmış ve sanayicilere daha nezih güzel bir ortamda kaliteli hizmet vermenin haklı gururunu yaşamaktadır.
  2. Uşak Merkeze 18 km uzaklıkta bulunan Bölgemize sanayicilerimizin ihtiyaçlarını yerinde karşılamak amacıyla 2 adet banka şubesi ve 20 adet iş merkezinden oluşan ticaret ve finans alanı yapılmıştır.
  3. 2014 yılı içerisinde 57 adet İşyeri Açma ve Çalışma (GSM) Ruhsatı, 37 adet Yapı Ruhsatı ve 45 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi verilmiştir. UOSB bünyesinde bulunan sanayicilerimizin projelerini hazırlayıp fabrika inşaatlarına başlayabilmeleri için 37 adet imar durum belgesi hazırlanmıştır.

Tevsii alanda 2014 yılında 46.000 m² lik yol kilitli parke taş ile döşenerek trafiğe açılmıştır. Ayrıca 7.000 metre bordür ve 3.500 m² holland tipi taş ile kaldırım düzenlemeleri yapılmıştır.
Tevsii alanda 3 adet sondajdan elde edilecek suyun depolanarak şebeke hattına bağlanması için 1.000 tonluk su deposu yapılmıştır.
Arazi eğiminden dolayı arıtma tesisine cazibe ile bağlantısı sağlanamayan 2. Tevsii alandaki sanayicilerimize kanalizasyon hizmetini verebilmek için 7.000 ton/gün kapasiteli atıksu terfi merkezi binası yapılarak ekipmanlarının montajı tamamlanmıştır.

  1. cadde ve 108. caddede, aşırı yağışlar nedeniyle oluşan su birikintilerini ve olası su baskınlarını önlemek amacıyla 1.200 metre uzunluğunda 700′ lük koriger tipi borular ile ilave yağmur suyu hattı yapım çalışmaları tamamlanmıştır.
  2. İtfaiye Müdürlüğümüz 24/48 çalışma sistemiyle 3 vardiya olarak çalışmaktadır. İtfaiye Müdürlüğü personel sayısı 24’dür. İtfaiye Müdürlüğümüzde 6 Adet İtfaiye aracı ve 1 Adet 4 Çeker Hizmet ve Kurtarma aracı mevcuttur.

2014 yılı içerisinde İtfaiye Müdürlüğümüz bölgemiz ve çevre köylerde 97 yangına, 57 çöplük soğutmaya ve 31 trafik kazasına müdahale etmiştir.

  1. Bölgemizde faaliyet göstermekte olan firmalardan kaynaklanan 04 02 22 kodlu işlenmiş tekstil atıklarının yönetmeliğe uygun bertarafı için, lisanslı bertaraf firmaları ile görüşülmüş ve Bölgemiz sınırları içinde bir adet firma bu konuda sanayicimize hizmet vermeye başlamıştır.

Evsel atıkların toplanması için bölge bünyesine 01/05/2014 Tarihinde 7+1 m³ lük evsel atık toplama arcı alımı yapılmıştır. Bu araçla günlük bölgeden çıkan evsel atıklar toplanarak Uşak belediyesi evsel atık toplama alanına sevk edilmektedir.
Değerli Sanayicilerimiz;
2014 yılında bölgemizde yapılan faaliyetleri kısaca özetlemiş olduk.
Bundan sonra ki süreçte de sizlerin destekleriyle çalışmalarımız devam edecektir.
Saygılar sunar,
Teşekkür ederim.”
Dediler.
IMG_1556IMG_1544
 
 
 
 
 
 
IMG_1508Faaliyet Kurulu Raporu’nun okunmasının ardından “Denetim Kurulu Raporu” ise denetleme kurulu üyesi Sayın Barış ALTINORDU tarafından okundu.
IMG_15322014 yılı gerçekleşen gelir-gider tablomuz Yeminli Mali Müşavir Sayın Murat ALTUNSABAK Tarafından okundu.2014 yılı gerçekleşen bütçemizin 151.652.387,97 TL olduğunu açıklayan Sayın ALTUNSABAK 2015 yılı tahmini bütçesinin ise 181.881.374,46TL olacağının kabul edildiğini belirtti.
Gerçekleşen ve tahmini bütçelerin oylanmasının ardından Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu yapılan oylama sonucu OY BİRLİĞİ ile ibra edildi.
IMG_1507
Dilek ve temennilerin açıklanmasından sonra sanayicilerimizden Sayın Gülser OK;
“ Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde on iki yıl fabrika çalıştırdım, yirmi yıldır yurt dışında sanayiciyim. Katılan sanayicilerimize, Uşak Organize Sanayi Bölgesi yönetimine ve divan kuruluna teşekkür ediyorum. Bütün sanayicilerimizi Uşak’a verdikleri desteklerden dolayı tebrik ediyorum. Kendilerini “ Bilinmeyen Kahramanlar” olarak ilan ediyorum. Çünkü ülkemizi, Uşak’ımızı yerden kaldıran ve başını dik tutan kurumlar sanayicilerimizdir… Tüm sanayicilerimize işlerinde üstün başarılar diliyorum.”
Dediler.IMG_1557
Bunun akabininde divan kurulu başkanı Sayın Mustafa SEZER tarafından “ Uşak Organize Sanayi Bölgesi 14. Olağan Genel Kurulu” na son verildi.
 
IMG_1503
 

Bir yanıt yazın

E-mail adresiniz gösterilmeyecek. Dolduruması zorunlu alanlar * ile belirtilmiş

Gönder