Vali Salim Demir, UOSB tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde yaptırılmakta olan Tekstil Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.
İncelemeleri sırasında Vali Salim Demir’e Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu eşlik etti.
Okul inşaatı ile ilgili Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Salim Demir yaptığı değerlendirmede:  “Bizim olmazsa olmazımız sağlık ve eğitimdir. 780 bin kilometre kare vatan topraklarında heba edebileceğimiz, feda edebilecek tek bir evladımız bulunmamaktadır. Bu nedenle Devlet olarak evlatlarımızın sağlığını korumak adına her türlü adımı atmanın yanında onların en iyi şekilde eğitim alması için de gayret göstermekteyiz. Bu amaçla son yıllarda ülke tarihinde hiç olmadığı kadar hızla ve artarak yeni ve modern okul binaları inşa edilmektedir. Çünkü en kıymetli yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Çünkü ülkemizin geleceği eğitimli gençlerin omuzlarında yükselmek durumundadır”dedi.
Eğitimin tek düze olmaktan çoktan sıyrılmış durumda olduğunu ifade eden Vali Demir, “Artık, “Mesleki eğitim merkezleri”,  “teknik kolejler”, belli meslek dallarına yönelik eğitim veren “Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri” ve “Meslek Yüksek Okulları” eğitim sistemimizin vazgeçilmez unsurları arasına girmiş durumdadır. Bu mesleki okulların en verimli şekilde eğitim vermesi için de sanayi kuruluşlarımızla etkileşimli bir eğitim programı uygulamaları gerekmektedir. Yani gençlerimiz okulda okurken kendi atölye ve laboratuarlarından ziyade sanayi kuruluşlarımızda sürekli staj yaparak ve yaz aylarında da bu kuruluşlarda çalışarak hem daha teknolojik atölye imkanına kavuşmuş olacak, hem de çalışma tecrübesi kazanarak daha yetkin hale gelecektir. Pek tabi ki okullarımız atölye teknolojilerini sürekli yenileme durumunda olamamakta, oysa sanayi kuruluşlarımız dünya piyasalarında ayakta durmak için teknolojilerini sürekli olarak yenilemektedir. Bu nedenle öğrencilerimizin sanayi kuruluşlarında uygulamalı eğitim almaları daha verimli olacaktır. Bu sayede sanayi kuruluşlarımızda bizzat yetiştirdikleri öğrenciler arasından mezuniyet sonrasında teknik eleman ihtiyaçlarını karşılamış olacaktır. İşte bunların en sağlıklı şekilde hayata geçmesi için de teknik okullarımızın organize sanayi bölgeleri içinde yer alması daha doğru olacaktır” diye konuştu.
Vali Demir, ” Bu konuda Başkentimizde hayata geçmiş çok güzel uygulamalar var. Örnek vermek gerekirse; Hacettepe Üniversitesi Ankara Sanayi Odası 1.OSB Meslek Yüksek Okulunda Elektrik,  Makine, Endüstri Ürünleri ve Alternatif Enerji kaynakları; Erkunt Mesleki Teknik Eğitim Merkezinde, Elektrik, Elektronik, Metal teknolojisi, Makine Teknolojisi, Motor, Ağaç işleri(iç mekan ve tasarım) ; ASO Teknik Kolejinde, Makine Teknik, Motorlu Araçlar, Elektrik-Elektronik, Endüstiriyel Otomasyon; Başkent OSB Mesleki Eğitim Merkezinde, Makine Teknolojisi(Bilgisayarlı Makine İmalatı İşlemleri-CNC, Metal Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi (Endüstiriyel Bakım Onarım); Başkent OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda, Bilgisayar Programcılığı, İnşaat Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi ile harita ve Kadastro bölümleri yer almakta olup bu okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenciler OSB’lerde uygulamalı olarak eğitim görmektedirler. Bu kapsamda Uşak OSB şu an incelemekte olduğumuz teknik okul inşaatı yanında organize sanayi bölgesi içinde yeni bir okul inşaatı çalışmalarına da devam etmektedir. Uşak OSB  Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerini bu doğru adımı attıklarından dolayı tebrik ediyor, ilimizde olduğu gibi ülkemiz genelinde de bu tür adımların artarak devamını diliyorum. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da el birliği ile hareket edersek aşamayacağımız engel kalmayacaktır. “ dedi.
Mehmet Akif Ersoy mahallesinde inşa edilmekte olan UOSB Tekstil Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği 8.851 metrekare arsa alanında bodrum + zemin + 3 kat olmak üzere 16 derslikten oluşacak olup  2018 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması planlanmaktadır.
 


 
 

Bir yanıt yazın

E-mail adresiniz gösterilmeyecek. Dolduruması zorunlu alanlar * ile belirtilmiş

Gönder