ÇEDEP kapsamında Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nin “UOSB Atık Geri Dönüşümünde Yenilikçi ve Milli Bir Sistem Kurulumu” isimli projesinin sözleşmesi Kütahya’da Zafer Kalkınma Ajansı’nda Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu ve Uşak Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Namık Gök tarafından imzalandı.
Bünyesinde Katı atık bertarafı ve 300 kWe Güneş Enerjisi Santrali (GES)’i barındıran bu yerli ve milli proje ile Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ilimizin ve ülkemizin en büyük sıkıntılarından birinin çözümüne en büyük katkıyı sağlamak adına önemli bir adımı daha atmış olacak.

Bu sistem ile çevreye zarar vermeden daha ekolojik bir yol ile (neredeyse % 0 emisyon) ile yakılan katı atıklardan hem karbon elde edeceğiz hem de çevreye bıraktığımız karbon ayak izimizi azaltmış olacağız.
Elde edilen karbonu ile gerekli görüldüğü halde atık su arıtma tesisimizde filtrasyon amaçlı olarak kullanabileceğimiz gibi bilinen en hafif ve dayanıklı materyallerden birisi olan “fiber karbon” üretimine hammadde olarak kullanılmak üzere satabileceğiz.
Tesisimiz geri dönüşümde yenilikçi bir sistem olmasının yanı sıra “Milli” olması yönünden de birçok tesise ön ayak olacağı gibi örnek teşkil edeceğini de ümit etmekteyiz.
İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak olan bu tesisimizin genç nesillerin geleceğine de katkı sağlayacak olması en büyük sevincimiz.
Hepimize hayırlı olmasını diliyoruz.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı
 

Bir yanıt yazın

E-mail adresiniz gösterilmeyecek. Dolduruması zorunlu alanlar * ile belirtilmiş

Gönder