Uşak Organize Sanayi Bölgesi 17. Olağan Genel Kurul’u birlik ve beraberlik çatısında UOSB Yönetim Kurulu Başkanlığında gerçekleştirildi.
Bir dakikalık saygı duruşunun ardından , İstiklal Marşı okundu ve UOSB tanıtım filmi izlendi.
Divan üyelerinin seçimi ve yetkilendirilmesinin  ardından açılış konuşmasını yapan Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu konuşmalarında şunlardan bahsetti;

“Değerli Sanayici Dostlarım şahsım ve yönetim kurulumuz adına hoş geldiniz der, 17 . Olağan Genel Kurulumuz hayırlı uğurlu olsun.
İki yıl önce sizlerin güveni ile geldiğimiz bu görevde “ortak akıl, adalet, eşitlik ve ortak payda” çerçevesinde yorulmadan ve bıkmadan Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak sizlere hizmet ettik.
Yapmış olduğumuz her işimizde siz sanayici kardeşlerimizi ön planda tutmaya gayret gösterdik. Adaletle herkese eşit mesafede ve ölçüde hizmetlerimizi sunduk”
“Atık su arıtma tesisimizin giderlerini azaltmak amacıyla saatte 300 kilovatlık elektrik üreten Güneş Enerjisi Santrali kurulumu bitti. TR33 bölgesinde Zafer Kalkınma Ajansının yaptığı yarışmada birinci olan projemiz en yüksek hibeyi almaya hak kazanmıştı. Uşak Organize Sanayi Bölgesi depo binamızın çatısına güneş enerji panelleri yerleştirildi ve bu paneller elektrik üretmeye başladılar. Böylece Dünya’daki en büyük enerji kaynağından faydalanmanın da ilk adımlarını atmış olduk. Bölgemize hayırlı olsun.”
“Sanayicilerimizin rekabet ortamında ellerini güçlendirmek amacı ile ,Uşak Organize Sanayi Bölgesi Elektrik Tedarik Şirketi kurarak ucuz, kaliteli ve temiz elektrik temin etmeyi amaçlıyoruz.
Hem kendi elektriğimizi daha ucuza almış olacağız hem de ihtiyaç duyulan bölge, işletme ve kuruluşlara da elektrik satabileceğiz.”
“Aranan eleman ihtiyacını karşılamak amacı ile Uşak merkezde bir adet Uşak Organize Anadolu Lisesi  ve Uşak Organize Sanayi Bölgesi içerisinde de bir adet Anadolu Teknik Meslek Lisesi yapılması projemiz ile siz sanayicilerimizin en büyük açıklarından birini kapatmayı hedefledik. Kalifiye ve kaliteli aranan elemanı çekirdekten alıp yetiştirmek ve bölgemizde profesyonel çalışan kadroları oluşturmayı amaçlıyoruz.”

“Uşak Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürlüğü’nün gücüne güç kattık. İtfaiye Müdürlüğümüze  2 yeni araç aldık ve1 yenilenen araç kattık. Bu yeni araçlarımız, 6 ton su ve 1 ton köpük kapasitesi olan, otomatik vites ve çift kabinli MAN markadır. Ekibimiz 27 personelesahiptir.8 araçlık filoyla  da hizmet vermektedir. İtfaiye Müdürlüğü’müze yeni bir bina yapılarak modern duruma getirilecektir.
Bölgemizin büyümesi ve sanayi tesislerimizin artışından doğan ihtiyacı karşılamak için ikinci bölgede ve açılacak olan üçüncü bölgede acil müdahale noktaları oluşturacağız.”
“Kıymetli Dostlarım;
17.Olağan Genel Kurulumuz hepimiz için hayırlara vesile olsun. Sizlerle birlikte hepimiz için bölgemize hizmet etmek ben ve yönetim kurulunda yer alan tüm arkadaşlarım için gurur verici oldu. Yorulmadan, zaman mefhumu olmadan özverili hizmetlerinden dolayı tüm Yönetim Kurulu Üyelerimize ve tüm çalışanlarıma tek tek teşekkür ederim. Bölgemiz için en iyisini eşitlik ve dürüstlük ile yaptık , yapmaya da devam edeceğiz. Katılımlarından dolayı her bir sanayici dostuma teşekkür ederim. Önümüzdeki dönemlerin de hayırlara vesile olmasını temenni ederim.”
Uşak Valisi Sayın Salim Demir; ekonominin gelişmesi için ülkemiz olarak tüm hedeflerimize ulaşabilmek için öncelikle organize sanayi bölgelerinin gelişmesinin önemine vurgu yaptılar.Ardından Mevcut UOSB dolu olduğu için üçüncü bölgenin çalışmalarının da en kısa zamanda neticelenmesi gerektiğini söylediler.Uşak Valisi Salim Demir;daha önceki konuşmalarında da Teknik okullarda yer alan labarotuvarların kapatılıp görerek yerinde usta çırak ilişkisi içerisinde UOSB’deki sanayi tesislerinde bu eğitimlerin yapılması gerektiğini söylediler.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise ;Uşak Organize Sanayi Bölgesinin merkezde yaptırmış olduğu okul gibi bölge içerisinde  de yapacağı okulun birçok faydalarının olacağından bahsettiler.UOSB’ye her türlü desteği verdiklerini belirten Sayın Cahan, ortak akılla çalışmalarına devam edeceklerini ve destekleri ile her zaman UOSB’nin yanında olduklarını söylediler.
Divan başkanı daha sonra yönetime listesi ile aday olan sanayiciler olup olmadığını sordu.Tek liste ile Halil Ağaoğlu başkanlığındaki yönetim tekrardan seçilerek güven tazelediler.


 
 

Bir yanıt yazın

E-mail adresiniz gösterilmeyecek. Dolduruması zorunlu alanlar * ile belirtilmiş

Gönder