Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) 16. Olağan Genel Kurul toplantısı Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda gerçekleştirildi.
Genel kurul toplantısına Vali Ahmet Okur’un yanı sıra Milletvekili Özkan Yalım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, sanayici ve iş adamları katıldı.
Divan Başkanlığını Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer’in yaptığı toplantıda İstiklal Marşının okunmasının ardından UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve Vali Ahmet Okur kürsüye çıkarak birer konuşma yaptı.
Vali Okur konuşmasında Uşak’ın büyüyüp gelişmekte olan bir İl olduğunu ifade ederek “Büyümeyi sürdürülebilir hale getirip, sosyal dengeleri ve çevreyi de koruyacak uygun adımlarla birlikte gerçekleştirmek gerekir” dedi
Vali okur konuşmasına şöyle devam etti, “Uşak farklı değerlere sahip bir il. Bugün Uşak’a tarih kenti derseniz yakışır; kültür kenti derseniz yakışır; sanayi kenti derseniz yakışır. Hatta tarım kenti olma yolunda da hızla ilerlemelerin yaşandığı bir dönemdeyiz.  Geçtiğimiz günlerde Uşak tarhanasının tescilini yaptırdık. Artık Uşak tarhanasını daha rahat ve gururla takdim edebileceğiz. Bu marka değerin Uşak’ın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inancım tamdır. Uşak tarhanasının yanında “Altın Şehir” vurgusunun yapıldığı Uşak’ın yeni logosu da tescillendi. Artık Uşak’ı geleceğe hazırlamanın yoğun çalışması içerisinde olmalıyız. Uşak mevcut potansiyelleri ve sanayisinin etkisiyle yakın bir gelecekte 300-350 bin şehir merkezi nüfusuna ulaşacaktır. Bu nedenle sanayi ve teknolojik alanda önümüzdeki 50-60 yılın planlamasını yapmalı, buna yönelik adımlar atmalıyız. Bir vatandaş olarak yaşanacak şehir tercihi yapma şansım olsa ben yine Uşak’ı seçerdim. Çünkü Uşak bir yayla kenti, iklimi uygun. Uşak hem lojistik merkezi, hem de banliyö şehri. Çalışmalarına başlanan Ankara-İzmir hızlı tren hattı  ve İzmir-Ankara otoyolu Uşak’tan geçecek. Bunların  tamamlanmasıyla  ulaşım avantajı daha iyi bir konuma gelecektir”
Türkiye’nin geleceği çok parlak olduğunu ifade eden Vali Okur, “Yatırımcılar olarak kendinizi Türkiye’nin parlak geleceğine göre hazırlamanız gerekir. 15 Temmuz’da aziz milletimiz siyasi görüş farklılıkları gözetmeksizin değerlerine, benliğine sahip çıkarak belaları def etmiştir. İşte geleceğe bu anlayışla bakmak gerekir. Şu an Uşak OSB’de 13 bin işçi çalışmakta ancak bu rakamlar ilimize yeterli gelmemektedir. Bu nedenle UOSB’nin mevcut alanını 650 hektar daha genişletme çalışmalarına başladık. Bu genişlemenin yanında teknolojik altyapı da oluşturmalıyız. Çalışmalarına başladığımız “Teknopark” projesinin tamamlanmasıyla Uşak teknolojik alanda da gelişen bir kent haline gelecek; burada yapılacak ar-ge çalışmalarıyla üretim teknolojileri ve yöntemleri gelişecektir. Ancak bir kent büyürken bunu tüm değerleriyle gerçekleştirirse anlam kazanır. Bu nedenle sanayi ve teknolojik alanda gelişirken çevremizi; sosyal ve kültürel değerlerimizi de korumalı ve geliştirmeliyiz. Bu temennilerle UOSB 16ncı Genel Kurul toplantısının hayırlı olmasını, ilimiz ve ülkemiz için güzel sonuçlar ortaya çıkarmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet ve  denetim kurulu raporları ile çeşitli konularda verilen önergeler görüşülerek oy çokluğu ile karara bağlandı.

Bir yanıt yazın

E-mail adresiniz gösterilmeyecek. Dolduruması zorunlu alanlar * ile belirtilmiş

Gönder