Maliye Bakanı Naci Ağbal “Türkiye’nin ticareti ve sanayisi ile iftihar ediyoruz”

İlimizi ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vali Salim Demir ve il protokolü ile Uşak’taki incelemelerine Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kandemiroğlu Tekstil-Rejenere İplik Geri Dönüşüm Fabrikasını ve Özerdem Mensucat Battaniye ve Ev Tekstili Üretim Tesislerini gezerek başladı.
Fabrikalardaki incelemeleri ve yetkililerden aldığı bilgilerden sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Ağbal, Türkiye’nin ticareti ve sanayisi ile iftihar ettiklerini söyledi.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmak için 500 yatırımcının sıra beklediğini öğrendiğini aktaran Ağbal, “Londra’dan, New York’tan Türkiye’yi değerlendirenler, gelsinler masa başında ürettikleri raporları burada yazsınlar. Türkiye’nin üretim gücünü ve potansiyelini burada görsünler.” ifadelerini kullandı.
Ağbal, Türkiye ekonomisinde çarkların etkilenmeden döndüğüne dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Bu ziyaret bugün benim açımdan çok önemli. Sanayicilerimizle ve iş adamlarımızla bir araya geldiğimizde ülkemize olan inancımız artıyor. Yeter ki engelleri kaldıralım, bürokrasiyi azaltalım. İlave teşvikler ve destekler verilecek tabii ki.  Dünya yepyeni bir evreye girdi. Sanayici ve iş adamlarımızla konuşup bu destekleri nasıl arttırabiliriz onu konuşuyoruz.
Yıllarca konuşulan sanayi elektriği üzerindeki TRT payını kaldırdık. Son 3 yılda vergi kanunlarında yaptığımız değişikliklerin yarısından fazlası imalat sanayisi üzerindeki vergisel maliyetlerin kaldırılması üzerine kurulu. OSB’lerde emlak vergisi kalmadı. Nerede organize sanayi, imalat sanayisi varsa biz devlet olarak yanlarındayız.”
Uşak Organize sanayi bölgesinde fabrikalarda yaptığı ziyaretin sonunda Maliye Bakanı Naci Ağbal’a, ili ziyareti anısına, Bakan Naci Ağbal’ın, Türk Bayrağımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seramik üzerine baskılı portre tabloları hediye edildi.

Bir yanıt yazın

E-mail adresiniz gösterilmeyecek. Dolduruması zorunlu alanlar * ile belirtilmiş

Gönder