Uşak Belediyesi Başkan Yardımcısı H.Ufuk UĞUR ve Uşak Çevre Birliği, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile “Katı Atık Bertarafı (Evsel Atıklar ve Sanayi Atıkları)” tesisi kurulmasında işbirliği daveti toplantısı yaptılar.
Sayın Uğur, “Belediye tarafından kurulan Çevre Birliği İl Özel İdaresine dahil oldu. Karma OSB , Uşak OSB ve Uşak ilinin atıklarının ortak bir tesiste yakılarak kent ekonomisine katkı sağlayacak yeni bir tesisin katılımcı ortağı olarak sizin de bulunmanızı isteriz. Atığın bertarafını bedelsiz olarak sürdürülebilir maliyetini sıfıra çekerek yapmayı planlıyoruz. Atıklar da kabulü mümkün olan tüm atıkların bertarafını yapmayı ve zamanla tesisin her türlü (sanayi atıkları vs.) atığın bertarafını yapmasını hedefliyoruz. Belki katılım payı gibi küçük bir bedel söz konusu olabilir fakat daha sonra bertarafını ise sürdürülebilir maliyet alınarak yapılmasını neredeyse sıfır maliyetle çözmeyi amaçlıyoruz. “dediler.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı  Halil Ağaoğlu ise” Birlikten kuvvet doğar. Bu fikir bizce çok önemli. Biz burada Karma OSB’nin de bulunmasını ve fikirlerini beyan etmesini isteriz. Onların da hazır bulunduğu bir toplantı yapmamız daha iyi olur. Bu toplantıyı hiç vakit kaybetmeden en kısa sürede yapmamız gerekir. Biz bu konu hakkında zaten çalışmalar yaptık. Bu gibi tesisleri yurt içi ve yurt dışında gezip işleyişini kontrol ettik. Hep beraber herkesin elini taşın altına koyarak yapmasından tarafız biz de. Fikir jimnastiği yaparak katılımcıların hazır bulunduğu bir toplantı gerekirse dört-beş saat görüşülerek yapılmalı.
Bu atığın yakımından enerji, gübre, kömür , buhar vs gibi yan ürünler elde edilebilir.Son derece faydalı bir işletme olacaktır.
Daha önce yapan yerleri birlikte gezebiliriz.Mesela Manisa İzmir’in atıklarına talip.Kurduğu tesiste verim elde etmişler. Gidip görebiliriz. Geldiğiniz için ve teklifiniz için çok teşekkür ederiz.” dediler.
Sayın Uğur “Müteşebbislerimiz çok büyük emek harcıyorlar, çok büyük risk taşıyorlar. Memleketimizde yatırım yapmak zor iş. Bu konuda ter dökmüyorlar kan döküyorlar. Her biri heykeli dikilecek insanlar. Şehrimiz dayelerinde en düşük işsizlik oranı olan illerden birisi. Yeni yatırımı teşvik anlamında da, kentin ekonomisine de çok büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz. Tüm Dünya üzerinde herkes maliyetleri düşürmek üzerine hesaplar yaparken biz de buna katkı sağlamak istiyoruz. Yatırım yamak bu kadar zorken önünü açmak lazım.Engel olmamak gerekir.Bir çok değişken var .Bu değişkenlerden birisinin yerine gelmemiş olması sonuca varmayı engelliyor.O nedenle bütün bu değişkenlerin gerçekleşebilmesi için herkes , tüm ülke , tüm idareciler, tüm siyasi anlayış bu konuda birlik olmalı ve destek olmalı.Yatırımın önü açılmalı.Özel sektör ilimizde çok büyük bir yük taşıyor.İki organize sanayi bölgesi çok büyük bir yük taşıyor.Cazibe merkezi olmalıyız.Daha cazip bir yatırım merkezi olmalıyız.Biz Uşak Belediyesi olarak her türlü desteğimiz ile Sanayi Bölgelerimizin arkasındayız.Gönlümüz bir , enerjimiz bir amacımız bir.Her zaman  yanınızdayız.Sizlerin de desteğiniz bekliyoruz.” Dediler.
İleriki bir tarihte Uşak OSB, Karma OSB ,Uşak Belediyesi , Çevre Birliği olarak yeni ve daha kapsamlı bir toplantı yapmak üzere sözleşerek toplantıyı bitirdiler.

Bir yanıt yazın

E-mail adresiniz gösterilmeyecek. Dolduruması zorunlu alanlar * ile belirtilmiş

Gönder