IMG_6093Sanayicimizle Milletvekili adaylarımızın buluştuğu “HERŞEY UŞAK İÇİN” toplantılarımızın ikincisi 5 mayıs 2015 tarihinde Uşak Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde yapıldı.Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Yıldırım , CHP Uşak İl başkanı Sayın Ferit Celal Güray,CHP Birinci Sıra Milletvekili adayı Sayın Özkan Yalım,CHP İkinci Sıra Milletvekili adayı Sayın İsmet Akın,CHP Üçüncü Sıra Milletvekili adayı Sayın Mustafa Aydın ve beraberindeki heyeti misafir ettiler.
Sayın Ali Yıldırım’ın Uşak  Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgeleri arasındaki önemi ve yerini anlatan sunumlarının ardından CHP Uşak İl başkanı Sayın Ferit Celal Güray UOSB’yi kastederek “Burada bir cennet yaratmışlar” dedi. UOSB’nin faaliyetlerini tebrik ettikten sonra partisinin iktidara geldiğinde çağdaş bir parti olarak sanayicilerden, işçilere kadar her kesimi kalkındırarak güçlü bir Türkiye oluşturacaklarını söyledi.
IMG_6109
Ferit Celal Güray’ın konuşmasından sonra söz alan CHP Uşak 1. sıra Milletvekili Özkan Yalım konuşmasında siyasi kimliğinden çok iş adamı kimliğinden bahsetti.Özkan Yalım, İş adamlarının toplantıya olan ilgisizliğini 13 yıllık AK Parti iktidarının baskıcı tutumundan kaynaklandığını iddia etti. Kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan Özkan Yalım “Türkiye’de her şey pamuk ipliğine bağlı. 2-3 aydır develasyon oluyor bunu kimse yazmıyor. 13-14 yıl önce bir tanesi kitap atıyordu ortalık yerinden oynuyordu. %27-%33’lük döviz yükselişi var kimsenin sesi çıkmıyor her kes memnun demek” dedi. Sanayicinin, AK Parti döneminde ki yaşadığı sıkıntıları ve Ülke Komşuları  ile olan kötü ilişkilerin ekonomiye olan etkilerini anlattı.
IMG_6175
Özkan Yalım’ın konuşmasının ardından sıra ile söz alan İsmet Akın ve Mustafa Aydın Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim vaatlerinin ekonomiye yapacağı katkıları anlattılar.
 
 
IMG_6171
Sayın İsmet Akın Cumhuriyet Halk Partisinin Seçim Bildirgesinden pasajlar okudu;
 
 
 
Yaratıcı ve yenilikçi sektörlerin önünün açıldığı bir yatırım ortamı ve eğitim, sağlık, barınma gibi sosyal
hizmetlerin kaliteli ve ulaşılabilir olduğu bir sosyal devlet gereklidir. CHPsosyal devleti güçlendirecektir. CHP iktidarında, hak temelli bölüşüm politikaları ve ücretsiz, kaliteli sosyal hizmetler ile desteklenen tüm emekçiler ekonominin temel dayanağı olacaktır. İnsan merkezli ekonomi politikaları, üretimi destekleyecek ve küresel bilgi ekonomisinde rekabet gücümüzü artıracaktır. İşçi hakları güvence altına alınacaktır. İşçi sağlığını ve güvenliğini gözeten kuralların eksiksiz uygulanması sağlanacaktır. Türkiye ekonomisinin, işçilerin canı pahasına büyüyen bir ekonomiye dönüşmesine izin verilmeyecektir. İyi eğitimli ve dünyayı takip eden yaratıcı gençler, ekonominin itici gücü olacaktır. Ekonomi politikaları girişimciliği destekleyecektir. CHP ülkenin sanayicilerini ekonominin kamu görevlisi gibi görecek, Türkiye’nin en kısa sürede bilgi toplumu olma hedefine ulaşmasını sağlayacak bir yatırım ortamı yaratacaktır. CHP iktidarında Türkiye, layık olduğu yere taşınacak, kalkınmış ülkeler arasına girecektir.
Pazara Erişim
Üreticinin nihai üründen elde edilen kârdan hak ettiği payı alması ve tüketicinin sağlıklı ürünlere uygun şartlarda erişebilmesi için pazarda tekelleşmenin önüne geçecek, adil rekabet koşullarını sağlayacağız.
Perakende sektöründe, büyük işletmelerle rekabet güçlüğü çeken esnaf ve zanaatkârları bölgesel kooperatifler yoluyla kurumsal bir yapı altında toplayacağız.
Merkez birlikleri yoluyla kurulacak zincir marketler aracılığıyla,tarımsal ürünlerin nihai tüketiciye  ulaştırılmasını, esnaf ve sanatkârların ulusal zincirlerle rekabet edecek güce kavuşmasını
sağlayacağız.
ESNAF VE SANATKARLAR
DESTEK VE TEŞVİKLER
Esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız.
KOSGEB’in proje özelindeki desteklerini artıracak, iş yerine özel uygulamaların önünü açacağız.
Esnafın da şirketler gibi kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız.
Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız.
Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacağız.
Esnafın konsept çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacak, ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile esnafın giderlerini düşüreceğiz.
Esnafın kurduğu kümelenme şirketlerine vergi avantajı sağlayacağız.
Tarihi çarşıları özerk yapıya kavuşturacak, özel teşviklerden yararlanmalarını sağlayacağız.
İŞSİZLİKLE MÜCADELE
“Ulusal İstihdam Stratejisi” ile işsizlikle etkin mücadele edeceğiz. Kamu istihdamını genişletecek ve yaygınlaştıracağız. İşsizlik Sigortası’nın amacı dışında kullanılmasını önleyeceğiz. Bu
doğrultuda fon yönetiminde işçi sendikaları temsilcilerinin ağırlıklı olmasını sağlayacağız.
İşsizlik ödeneğine erişim koşullarını kolaylaştıracak, ödeme miktar ve sürelerini artıracağız.
Diyerek sözlerini bitirdiler.
Milletvekili adaylarının konuşmalarının ardından sanayicilerimizin ve gazetecilerin sorularını yanıtladılar.
IMG_6180IMG_6188IMG_6187IMG_6191IMG_6196IMG_6202

Bir yanıt yazın

E-mail adresiniz gösterilmeyecek. Dolduruması zorunlu alanlar * ile belirtilmiş

Gönder