Uşak Milletvekili Alim TUNÇ, Vali Yardımcısı Mesut Taner GENÇ ,Belediye Başkan Yardımcısı İsmail ÜNAL , Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Saim SAVAŞ ,Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Doç.Dr. Elife ÜNAL, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Fatih Kemal ÖZTÜRK,Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı İlknur İNAM,Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Zübeyde ARSLANOĞLU,Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Hülya ÖZTOPRAK YILMAZ,Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  Uzman Türker FİDAN,Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzman  Samet ASLAN,Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Şube Müdürü Atilla UZUN,Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Orhan KARALAR,UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim KARAHALLI, UTSO  Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Osman ÇALIKUŞ ,KÜSİ İl Temsilcisi  Doç. Dr. Abdullah DİKİCİ , Zeka İl Koordinatörü Mehmet TEKELİ, TKDK İl Kontrolörü Hasan DURU, UOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vakkas DOK , UOSB Yönetim Kurulu Üyesi Kadir YILDIZ, UOSB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer ÇINAR, UOSB Bölge Müdürü Namık GÖK, UKOSB Bölge Müdürü Cavit KAHYA,  Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Mehmet BORAN , İl Milli Eğitim Müdürü Bülent ŞAHİN, İŞKUR Müdürü İlhan TEMEL , Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa PELTEK, Şeker Fabrikası Müdürü Ali  ERDOĞMUŞ , KOSGEB Müdürü Adem AYPAR, TSE İl Temsilcisi Özer NAS ve UOSB’de faaliyet gösteren sanayicilerimizin katılımı ile “Bilim Sanayi Teknoloji Genel Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı” UOSB toplantı salonunda düzenlendi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Fatih Kemal ÖZTÜRK ; Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Tanıtımı ve Bilgilendirme sunumu yaptılar.
Sayın ÖZTÜRK 5746 sayılı kanun hakkında bilgiler verdikten sonra Ar-Ge merkezi,Tasarım Merkezi  nasıl kurulur, neler gereklidir ve ne kadar sürer sorularının yanıtlarını verdiler.Konuşmalarında “teknolojiye ve Ar-Ge’ye yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” vurgusunu yaptılar.
Yapılan toplantıdaki genel başlıklar ise şöyleydi;
1-Organize sanayi bölgeleri içerisinde Mesleki Teknik Liseleri olmalı.Bu konuda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkileri çerçevesinde her yardımı yapmaya hazırdır.
2-UOSB içerisinde ve kontrolünde lise ile beraber bir de kreş yer almalı.Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı her türlü yardımı yapmaya hazır.
3-T.C. M.E.B. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 5580 sayılı Özel Öğretim Kanunu hükmü doğrultusunda OSB okullarında okuyan öğrenciler için “öğrencinin okul türüne göre Devlete maliyetinin bir buçuk katını geçmemek üzere, her eğitim öğretim yılı itibarıyla Maliye Bakanlığı ile Bakanlık tarafından müştereken belirlenen tutarda, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten eğitim ve öğretim desteği yapılabilir.” hükmünce destek vermektedir.
4- KÜSİ İl Temsilcisi  Doç. Dr. Abdullah DİKİCİ yapmış olduğu sunumda ; her firmanın bir akademik danışman vasıtası ile desteklenmesi gerektiğini , Ar-Ge Merkezleri ile büyük ve orta ölçekli firmaların devlet desteğinden yararlanması gerektiğini vurguladılar.
Sunumların bitiminde ise sanayicilerin soruları yanıtlandı.
Yapılan toplantının ardından Uşak İlinde İlk Ar-Ge Merkezi açan Muratbey firması ve Ar-Ge merkezi ziyaret edildi.


 
 

Bir yanıt yazın

E-mail adresiniz gösterilmeyecek. Dolduruması zorunlu alanlar * ile belirtilmiş

Gönder