Vali Dr. Turan ERGÜN, ülkemiz ekonomisinde önemli bir yeri olan ve yatırımcıların cazibe merkezi olan Uşak OSB’yi ziyaret ettiler. Vali Ergün, Uşak OSB ve firmalarının faaliyetleri hakkında Bölge Müdürü Namık Gök’ün sunumuyla ayrıntılı olarak bilgilendirildiler.
 
Genel bilgilendirmenin akabininde HAKSA İplik San. Ve Tic.Ltd.Şti.’ni ziyaret eden Vali Dr. Turan Ergün; Uşak OSB Yön.Krl.Bşk. Vekili Serdar Sağıroğlu mihmandarlığında rejenere iplik üretimi aşamalarını yerinde incelediler.
 
Vali Dr. Turan Ergün ,Haksa iplik firmasına yapılan ziyaretin ardından Ege Bölgesi İhracatçılar birliğinde sürekli ilk üçte yer alan,ayrıca bu yıl 325. sıradaki yeri ile Uşak’tan “Türkiye ilk 1000 ihracatçı listesi”ne giren tek firma olan Balta Grup Türkiye tesislerini ziyaret ettiler. Burada Balta Grup firmasının tarihi ve mevcut faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.
 
Uşak OSB TEKNOPARK’ta faaliyet gösteren firmaları ziyaret eden Vali Ergün, burada medikal,elektronik ve savunma sanayii gibi bir çok alanda faaliyet gösteren firmalar ile görüşmeler gerçekleştirdi. Vali Ergün, tüm girişimcilere ve çalışanlara teşekkür ederek işlerinde kolaylıklar diledi.
 
Teknoparkımızda faliyet gösteren firmaların tanıtım sunumlarının ardından Vali Dr. Turan Ergün Uşak OSB 3. Tevsii Alanda yapılan çalışmaları yerinde görmek için “UOSB 3.Tevsii Alan Kontrollüğü Şantiye Binası”nı ziyaret ettiler.