Uşak Organize Sanayi Bölgesi 21. Olağan Genel Kurulu, 1 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Halil Ağaoğlu’nun tek aday olduğu genel kurul, yoğun bir katılımla gerçekleşirken Ağaoğlu, açık oylama usulü yapılan seçimde oy çokluğuyla yeniden başkan seçilerek, güven tazeledi.
Açık oylama usulü ile yapılan seçimde yeniden başkan seçilen Halil Ağaoğlu’nun listesinde, Fahri Polat, Ali Yangıncı, Serdar Sağıroğlu, Kadir Yıldız, İbrahim Saçlı ve Ömer Çınar seçildi.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi Müdürlük binası konferans salonunda gerçekleşen Genel Kurula, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Daire Müdürleri ve bölge sanayicileri katılım sağladı.
UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu 21. Olağan Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmasında;
Altı yıl önce, sizlerin oylarınız ile bu göreve geldik. Günümüz şartlarına uyum sağlamak adına gerekli olan tüm adımları hızlı ve etkin bir şekilde attık. Siz değerli sanayicilerimize, zaman kavramına bağlı kalmaksızın hizmet ettik.
Tüm Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVİD-19 pandemisinin ilk dönemlerinde ülke olarak yaşadığımız şoku en kısa sürede atlatarak, şartlar ne olursa olsun üretimin sürdürülmesi gerektiğini vurguladık.
Bu süreçte UOSB Yönetimi olarak üzerimize düşen bütün görevleri siz sanayici dostlarımızın çıkarları doğrultusunda yerine getirdik.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yürürlüğe giren “Acele Kamulaştırma Kararı”na istinaden devam ettiğimiz 3.Genişleme Bölgesi çalışmalarımızda yol hafriyatlarımız hızla devam ediyor.
Hazırladığımız altyapı projeleri doğrultusunda tüm altyapı çalışmalarımızı en hızlı şekilde tamamlayarak siz sanayicilerimizin hizmetine hazırlayacağız.
Geçtiğimiz günlerde sizlerin de bildiği üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK’ ın da teşrifleri ile;
- UOSB 3.Genişleme Alanı,
- UOSB Katı Atık Yakma Tesisi,
- UOSB Atıksu Arıtma Tesisi İlave Havuzları
- ve UOSB TEKNOPARK” ın açılışlarını yaptık.
- Maliyetlerin azaltılması ve rekabetin yapılması için “ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi” sertifikamızı aldık.
- Enerji Verimli Motorların kullanılmasını destekledik ve TEVMOT projesi için seçilen 7 pilot OSB’den birisi olma başarısına sizlerle birlikte sahip olduk.
- Değişen küresel ekonomik dengelerin olumsuzluklarından etkilenmemek adına her türlü çabayı gerek elektrik dağıtım bedellerine zam yapmayarak, gerekse doğalgaz ücretlerinden aylık tahsil edilen işletme gideri bedeline %80’e varan indirim yaparak gösterdik.
- Elektrik dağıtım şebekemizdeki dal budak sisteminden ring (çift yönlü) sistemine geçiş çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu sayede elektrik kesinti en aza indirilecektir.
- Bir adet yeni ana dağıtım merkezi kurduk. Parsel aralarında kalan, ulaşım imkânı zor olan ve müdahaleyi zorlaştıran toplamda 11 adet trafo merkezi iptal edilerek parsel dışına yeni trafolar kuruldu.
- Bu sayede kabloları, baraları ve iç donanımı açıkta olan eski trafo merkezlerini mono-blok köşk içindeki daha güveli kapalı şalt sistemine dönüş-türdük.
- Yaklaşık 100 kilometre orta gerilim yer altı kablosu çekildi. Kabloların yek pare olarak çekilmesine özen gösterildi. Böylece eskiyen ve kullanım ömrünü dolduran yer altı hatları yenilendi. Mevcut ana dağıtım merkezlerinin yükünü azaltmak için kurulan yeni ana dağıtım merkezi besleme hatları da çekilmiştir.
- Havai hatlarımızın %90’ını yer altına alarak havai hatlardan kaynaklanan arızaların önüne geçmiş olduk. Kullandığımız kablolar ise 40 yıl ömür garantisine sahiptir.
- Bir tanesi arazi tipi diğeri ise çatı tipi olan iki adet toplam 600 kwe Güneş Enerjisi Santrali kurulumu yaptık. Yılda yaklaşık 900 bin kWe elektrik üretmekteyiz. Yaklaşık 1.6 milyon TL gelir elde etmektedir.
ARITMA
- Tesisimize yıllar içerisinde gelişen teknoloji ile birlikte çeşitli iyileştirmeler yaptık. Bu kapsamda 2020 yılında renk yönelik ilave kimyasal havuz inşaatı projesine başlanmış olup 2021 Aralık ayında ilave tesisimizi devreye almış bulunmaktayız.
- İlave havuzlarla tesisimizin su deşarj kalitesini arttırmış olduk.
- Bu sayede daha berrak ve daha temiz bir su deşarj etmekteyiz.
- Yeni bir arıtma tesisimizin inşası için proje çalışmalarımız ise hızla devam etmekte. Bu tesisimiz 36.000 metreküp / gün kapasitesi ile mevcut bölgelerimize ve 3. bölgeye hizmet edecektir. Bu tesiste fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtım üniteleri olacak.
- Aynı zamanda ileri arıtma teknolojilerine sahip bir arıtma tesisi olacaktır.
SOLAR KURUTMA
- 2020 yılı başında inşaatına başlanan tesisimiz 2021 yılı başında faaliyete geçmiştir. Toplam 14.000 m² alana kurulu olup, sera şeklinde 150 m uzunluğunda 12,5 m genişliğinde 2 holden oluşmaktadır.
- Atıksu arıtma tesisinden gelen yaş çamurları %85-90 kurutuyoruz.
- Bu tesisimize yıl boyunca toplam 3.600 ton yaş çamur alınmış, kurutularak 720 tona düşmüştür. Kurutulmuş olan çamur “UOSB Katı Atık Yakma Tesisi” mizde yakmaya uygun hale gelmiştir.
- Bu solar kurutma tesisimizin aynı özelliklere sahip olan bir ikincisini de en kısa sürede yapacağız.
KATI ATIK YAKMA
- Siz sanayicilerimizden gelen elyaf atıkları ile “UOSB Solar Kurutma Tesisi”mizden gelen kurutulmuş çamurları eş zamanlı yakmak üzere “UOSB Katı Atık Yakma Tesisi” projemizi hayata geçirdik.
- Bu tesisimiz saatte 1500 kg elyaf ve 500 kg arıtma çamuru olmak üzere günlük 48 Ton atık yakmaktayız. Yıllık 17 bin ton çamur ve tekstil telefi yakılacaktır. Yakılan atıklardan elde edilen ısı ile de 10 bar basınçta saatte 9 ton buhar elde edilecektir.
- Buhardan elektrik enerjisi üretecek olan 940 kilovat gücündeki buhar türbinimiz Haziran ayında çalışmaya başlayacaktır.
- Yılda 8 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretecek olan tesisimiz enerji giderine yıllık 12 milyon TL katkı sağlayacaktır.
Bu kapsamda;
Birisi için atık olanın bir başkası için hammadde olduğunu, yıllar içerisin-deki tecrübelerimiz sayesinde siz kıymetli sanayici dostlarımız ile birlikte öğrendik. Çöp olarak görülen tekstil kırpıntıları , tekstil telefleri ve atıksu arıtma çamurları da ekonomimize hammadde olarak kazandırdık.
- Üretimden ve atıksu arıtımından kaynaklı atıklarımız bulunuyor. Hepimizin bildiği gibi bunlar bertaraf edilmeli.
- Solar kurutma tesisimiz enerjisini güneşten alan bir tesis ve çamurlar burada sıfır maliyet ile kurutuluyor.
- Katı atık yakma tesisimiz ise kurutulan çamurları ve tekstil teleflerini eş zamanlı yakıp elektrik üretiyor. Yakma işleminde kısmen ihtiyaç duyduğu elektriği ise kurmuş olduğumuz Güneş Enerji Santralinden karşılıyor.
TEKNOPARK
Uşak OSB Teknopark ile bilginin Ar-Ge’ye, Ar-Ge’nin teknolojiye, teknolojinin de ürüne dönüştürüleceği birçok avantajı bölgemize kazandırdık.Toplamda 13 firma 20 farklı ofiste şu an çalışmakta.
Teknopark binamız 6.000m²’lik arsa üzerinde toplam inşaat alanı 3.716,32 m²’dir. A-Blok ve B-Blok olmak üzere Bodrum + Zemin Kat + 2 Kata sahiptir.
Teknopark binamızda;
1 Adet Kafeterya
2 Adet Teras
29 Adet Ofis ve İşyeri ( 20 – 90 m2 arası)
11 Adet Atölye ( 74 – 153 m2 arası) bulunmaktadır.
TEKNOPARK’ taki sektörel dağılım;
- Savunma Sanayi
- Deri ve Deri Ürünleri
- Tekstil
- Yazılım
- Enerji
- Elektronik
- Kimya
- Makine
- Medikal
- Mühendislik/Mimarlık Faaliyetleri
MOBESE
- Çevre ve bölge güvenliğimizi arttırmak adına kapalı devre kamera sistemi projemizi hayata geçirdik.1. ve 2 bölgelerimizde toplam 25 noktada 124 adet kamera aktif olarak çalışmaktadır. 7/24 kayıtlarımız devam etmektedir.
- Güvenlik müdürlüğü-müze bağlı bir adet araç 7/24 bölge güvenliği sağlamak amacıyla devriye yapmaktadır.
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirilen “Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezi Projesi” kapsamın-da, Müdürlüğümüz binasında “Uşak OSB Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu”nu faaliyete geçirmiş bulunmaktayız.
UOSB OKUL PROJELERİ:
- Uşak merkezde yapmış olduğumuz eğitim öğretimine devam eden Meslek Lisemizin bir benzerini de siz sanayicilerimizin ara eleman ihtiyacına cevap verebilmek adına Uşak OSB sınırlarında 2022 yılı sonunda inşa etmeye başlayacağız.
- Bu okulumuzdaki öğrencilerimiz haftanın 3 günü okulda eğitim görürken diğer 3 günde ise siz sanayicilerimizin işletmelerinde teorik bilgilerini pratikte uygulama imkânı bulacaklar.
- Okulumuzun bölümlerini ise siz sanayicilerimizin genel ihtiyaçları doğrultusunda seçmeye özen göstereceğiz.
- Sanayicilerimize aranan elemanlar yetiştirecek olan bu okulumuzu 2024 yılı eğitim-öğretim yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz.
YEŞİL OSB, YEŞİL BAYRAK VE ÇEVRECİ OSB OLACAĞIZ
Yeşil OSB olmamız hem bölgemizden üretilen ürünlere küresel pazarda bir prestij kazandıracak hem de işletmelerimizin değerler-inin artışına katkı sağlayacaktır.
Tüm bu faaliyetlerimiz çerçevesinde örnek bir OSB olmak için, siz değerli sanayicilerimizin faydasına olacak yenilikçi yaklaşımlar geliştir-meye, tüm OSB’ler arasında örnek bir OSB olmak amacıyla çıktığımız bu yolda sizlerin de desteğiyle tüm gücümüzle hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.
21.Olağan Genel Kurulumuz, ülkemiz, bölgemiz ve Uşağımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.
UŞAK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ
YÖNETİM KURULU
ASİL
- HALİL AĞAOĞLU
- FAHRİ POLAT
- ALİ YANGINCI
- SERDAR SAĞIROĞLU
- KADİR YILDIZ
- İBRAHİM SAÇLI
- ÖMER ÇINAR
YEDEK
- SÜLEYMAN AKIN AYAN
- REGAİB ERAŞIK
- CELAL BESCİ
- İLHAN ÖZDEMİR
- BEKİR PAMUKÇU
- HALUK AKDOLAN
- MUHAMMET SALİH KARAKUŞ
DENETİM KURULU
ASİL
- SOYDAN VAROL
- KASIM ŞENAY
YEDEK
- MURAT FİLİK
- MEHMET KARA
OSBÜK
ASİL
- HALİL AĞAOĞLU
- SERDAR SAĞIROĞLU
- FAHRİ POLAT
- ÖMER ÇINAR
YEDEK
- ALİ YANGINCI
- ADNAN KOCABAŞ
- BÜLENT GÖBELEZ
- İBRAHİM SAÇLI