Uşak Organize Sanayi Bölgesi 20. olağan Genel Kurul toplantısı Müdürlük binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

14.09.2021 tarihinde Düzenlenen Toplantıya Uşak Valisi Funda Kocabıyık, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Uşak İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri, protokol üyeleri, sanayici ve iş adamları katılım sağladı.

Toplantının açılışında konuşan Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu;

“Değerli Sanayicilerimiz, şahsım ve yönetim kurulumuz adına 20. Olağan Genel Kurulumuza hoş geldiniz diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum. Tüm Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinde hepimiz işletmelerimizde ve bölgemizde üretimin sürekliliğini sağlamak için iki yıldır güçlü bir mücadele vermekteyiz. En kısa sürede bu pandeminin sona ermesini temenni ediyoruz.

Salgına karşı ülkemiz genelinde yürütülen mücadele kapsamında; maske dağıtımı, servis araçlarının ve fabrikalarımızın dezenfeksiyon işleri Müdürlüğümüz tarafından yapılmıştır. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra Pandemi süreciyle birlikte hayatımıza giren “UZAKTAN EĞİTİME” destek olmak amacıyla, UOSB Yönetimi olarak öğrencilerimize tablet desteğinde bulunduk. Ayrıca bölgemizi ; ülkemiz ve dünyanın önde gelen teknoloji ve yenilikçi merkezlerinden biri haline getirecek olan TEKNOPARK binamız da Üniversitemiz ile birlikte çalışmaya başlamıştır. TEKNOPARK binamızda 75 m2 ile 150 m2 arasında değişen 11 atölye ve 25 m2 ile 40 m2 arasında ölçüleri değişen  30 adet ofis bulunmaktadır TEKNOPARK’ımız Ocak 2021’de proje kabulüne başlanmış olup, Mart 2021’de ilk projesini kabul etmiştir. Haziran 2021 itibariyle toplam 35 proje başvurusu ve 41 ofis/atölye talebi oldu. Eylül 2021 itibariyle 18 ofis ve atölye fiili çalışmalarına başladı.

150 metre uzunluğunda, 12.5 metre genişliğinde 2 holden oluşan UOSB Solar Kurutma Tesisimiz faaliyetine başladı. Bu tesisimizde Atıksu Arıtma Tesisinden çıkan günlük 30 ton çamur güneş enerjisiyle kurutulmaktadır. Bu sayede çamur bertarafına ödenen maliyetler de düşürülmüştür. Bu tesisimizde %25 kurulukta olan çamuru %85 kuruluğa çıkarılmaktadır.

Katı Atık Yakma Tesisimizin de inşaatı tamamlandı. Bu tesisimiz günde 48 ton atık yakma kapasitesine sahip. Bu tesiste, siz sanayicilerimizin tekstil telefleri yakılacaktır. Katı Atık Yakma Tesisimize kuracağımız Buhar Türbini ile yenilenebilir elektrik üretim kapasitemiz yaklaşık 940 kilo vat saat daha artarak, toplam yenilenebilir elektrik üretim kapasitemiz yaklaşık 1600 kilovat saate ulaşacaktır.  Yakma tesisi türbininin de devreye girmesiyle Uşak OSB toplam tüketiminin %37’si Yenilenebilir Enerji Kaynakları’ndan elde edilmiş olacaktır.

UOSB Merkezi Atık su Arıtma Tesisi Renk Giderici İlave Kimyasal Arıtma Ünitesi inşaatını tamamladık. Bu tesisimiz 3 ay içinde faaliyete geçecek ve deşarj kriterlerini sağlayan suyumuz daha beyaz olacaktır.

Gediz nehrinin su kalitesi daha iyi olacak çiftçilerimize katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile şikâyetlerin de önüne geçmiş olacağız. Yönetim Kurulumuzca çalışmalarına hız verdiğimiz UOSB’nin 614 hektar alan daha büyümesine imkân sağlayacak 3. Genişleme Alanının önündeki engeller Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanan Acele Kamulaştırma Kararı ile kalktı ve herhangi bir sorun kalmadı.

Özellikle Sayın Valimiz Funda Kocabıyık hanımefendiye büyük destekleri için çok teşekkür ederim. Sayın Belediye Başkanımıza da katkılarından dolayı teşekkür ederim.

UOSB 3. Genişleme Alanına gelecek olan mevcut ve yeni fabrikalarla birlikte istihdam sayısı artacak ve ülkemize katma değer üretmeye devam edeceğiz. Fiyatta anlaşamadığımız köylülerimizle ilgili de Acele Kamulaştırma Çerçevesinde , İl Özel İdaremiz ve Bölge Müdürlüğümüz çalışmalarına devam etmektedir. Bu çalışmalar Eylül ayı sonunda bitecektir.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi için oldukça büyük önem arz eden ve diğer OSB’lere örnek oluşturan Uzundere ve Kocadere Gölet Projeleri tamamlanmış bulunmaktadır. Hayata geçen bu projemizden yılda 3,5 milyon metreküp su elde edilecektir. Sanayici için en önemli sorunlardan birisi olan su temini 30 yıllığına bu proje ile çözüme kavuşacaktır.

Gölet projemiz, yapılacak olan yeni yatırımlarımız sayesinde ülke ekonomimize katkı sağlamanın yanı sıra Uşak’ımızın gelişimine ve yaşam standartlarının yükselmesine de katkı sağlayacaktır.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi, hatların yer altına alınması, son teknoloji hücreler ile yapılan yeni Dağıtım Merkezleri, su geçirmez özelliğine sahip 50 yıl ömürlü ring kabloların çekilmesi gibi yatırımları sayesinde, üstyapı ve altyapını en modern şekilde yaparak sanayiciye en iyi elektrik hizmetini vereceğiz. Uzun yıllar elektrik sıkıntılarından kurtulacağız.

Uşak merkezde yapmış olduğumuz, eğitim öğretimine devam eden okulumuzun bir benzerini de siz sanayicilerimizin ara eleman ihtiyacına cevap verebilmek adına Uşak OSB sınırlarında 2021 yılı sonunda inşa etmeye başlayacağız.

Bu okulumuz:

23.266 metrekare arsa üzerinde 4 katlı olarak inşa edilecek.

8.700 metrekare inşaat alanı olacak

24 derslik 6 laboratuvar 6 atölye ve bunlara ait depoları olacak

350 metrekare spor salonu,

350 kişilik yemekhane ve mutfağı olacak.

Sanayicilerimize aranan elemanlar yetiştirecek olan bu okulumuzu 2022-2023 eğitim-öğretim yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Şehrimiz, ülkemiz ve siz sanayicilerimiz için her zaman olduğu gibi var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 20. Olağan Genel Kurulumuzun bölgemiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından toplantı, gündem maddelerinin görüşmesiyle devam etti.