T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca sanayide enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik yürütülen “Türkiye’de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde Enerji Verimli Motorların Teşvik Edilmesi’’ (TEVMOT) PROJESİ bilgilendirme toplantısı Uşak Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü İlker Murat AR ; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Ekonomileri Dairesi Başkanı Gül TAŞKIRAN BATTAL; Uşak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan TOPAÇ ; TEVMOT Proje Saha Koordinatörü Özge RENKLİDAĞ ; TEVMOT Proje Koordinatörü Gürsu Sezen TORUN ; TEVMOT projesinden faydalanan UOSB Katılımcıları ve UOSB Müdür Vekili Bülent YILDIRIM katılım sağladı.

TEVMOT projesinden faydalanan ve bölgemizde faaliyet gösteren Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerimizin (KOBİ) sahipleri ve elektrik mühendislerine bilgilendirmelerde bulundular.

Sanayide kullanılan verimsiz elektrik motorlarının enerji verimliliği yüksek olan motorlarla değiştirilmesi, Türkiye ekonomisine yıllık 34 Milyar kWh enerji tasarrufu karşılığı katkı sağlayacak önemli bir dönüşümün başlangıcı anlamına geliyor. TEVMOT Projesi, enerjinin daha verimli kullanılmasını, daha düşük karbon ayak izi olan bir ekonomiye dönüşümü teşvik etmek üzere KOBİ’lerdeki bu önemli dönüşümü destekliyor, teknik danışmanlık ve finansmana erişim için yönlendirme sağlıyor. Proje aynı zamanda enerji sistem verimliliğini teşvik ederek “Küresel Isınma ve İklim Değişikliğini Önleme” amacına, Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadele çabalarına da destek vermiş oluyor.

TEVMOT hakkında ayrıntılı bilgi için UOSB Enerji Müdürlüğü’ne başvurabilir veya www.tevmot.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.