Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri projesi kapsamında Uşak Organize Sanayi Bölgesinde kurulan “UOSB Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen törenle açıldı.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi’ndeki törene Uşak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Akyay, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Yıldız, UOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Osman Ünal, Mesleki Eğitim Şefi Ramazan Ayan , Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çınar ve Uşak Organize Sanayi Bölgesi Müdür Vekili Bülent Yıldırım katılım sağladı.

 

Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu ve UOSB Bölge Müdürü Namık Gök Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri açılış programına katılarak, diğer OSB Başkanları ve yetkilileriyle birlikte toplu açılış töreninde yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri projesi kapsamında Organize sanayi bölgelerinde oluşturulan irtibat bürolarıyla OSB’lerde yer alan işletmeler ile iş birliğinin güçlendirilmesi, OSB’lerin mesleki eğitime erişim kapasitelerinin arttırılması, işletmelerin nitelikli iş gücü ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin arttırılması hedeflenmektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin meslek eğitimine önemli yatırımlar yaptığına işaret ederek, “OECD’nin raporlarına göre, ortaöğretimde yeni mezun olanlar içerisinde mesleki eğitim mezunlarımızın oranı yüzde 43’e yükseldi.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada, bugün Türk ekonomisi, sanayisi ve eğitim sistemi adına çığır açan bir projeyi daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının iş birliğinde gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Projesi’nin, ülkenin temel ihtiyaçlarından birini daha giderdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkede üretim ve istihdamın lokomotifi hâline gelen organize sanayi bölgelerinin bu projeyle eğitim alanında sorumluluk üstlendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teori ile pratiği başarıyla buluşturan, eğitim-öğretimde kamu-özel dayanışmasını güçlendiren bu güzel projenin, ülke, millet, öğrenciler, öğretmenler ve iş dünyası için hayırlara vesile olmasını diledi.