ÜNİVERSİTEMİZ VE SANAYİCİMİZ EL ELE
Uşak Üniversitemiz ve Sanayicilerimizi bir araya getiren “Üniversite – Sanayi İşbirliği Protokolü” çerçevesinde , Organize Sanayi Bölgemizdeki işletme ve fabrikalarda 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokullarında okuyan öğrencilerimiz için İŞKUR ve Üniversite destekli “Mesleki Uygulama Eğitimi” imkanı sağlanmıştır.
Öğrencilerimizin “Mesleki Uygulama Eğitimi” süresince üvretleri ve SGK primleri , Üniversitemiz ve İŞKUR tarafından karşılanacak ve sanayicimize hiçbir bedel yansıtılmayacaktır.
İlgilenen sanayicilerimizin 29/01/2016 tarihine kadar dilekçeleri ile Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’na müracaat etmeleri rica olunur.
İŞLETMELERDEKİ MESLEKİ UYGULAMA EĞİTİMİ SÜREÇLERİ
- Uşak Üniversitesi ‘nin ;Merkez ve İlçe Meslek Yüksekokullarının büyük çoğunda Meslek Uygulamalı eğitim – öğretim müfredatı takip edilmektedir. Meslek Yüksekokulları 2 yıllık eğitimi 4 yarıyılda tamamlamaktadır. Öğrencilerimiz 4. Yarıyılda(Bahar Dönemi) Programlarda takip ettikleri teorik bilgilerin uygulamalarını programda aldıkları eğitim doğrultusunda uygun işletmelerde yapmaktadırlar.(Öğrenci alanı ile ilgili işlerde görevlendirilecektir)
- Bu programa katılan öğrencilerin sigorta prim ödemeleri öğrencilerin kayıtlı olduğu okullar tarafından yapılmaktadır.
- Öğrenciler haftada 3 gün (Çarşamba-Perşembe-Cuma) işletme uygulamaları yapacaklardır.
- Her öğrencinin danışman öğretim elemanı olacak ve öğretim elemanları kendilerinin gerekli gördüğü ve öğrencinin işletmede olduğu günlerde öğrencilere danışmanlık yapacaklardır.
- İşletmelerde, öğrencinin uygulama çalışmalarını takip etmek üzere, işyeri personellerinden bir kişi, işyeri sorumlusu tarafından görevlendirilecektir. Gerekli görüldüğünde ; danışman öğretim elemanı ve iş yerindeki eğitimden sorumlu personel öğrencinin çalışmaları hakkında fikir alış verişinde bulunacaklardır.
- Gerekli form ve defterler öğrenci tarafından doldurulup, işyerindeki sorumlu personel tarafından ve danışman öğretim elemanı tarafından onaylanacaktır.
- İşyerine ait servis ve diğer sosyal imkanlardan öğrencilerin de mümkün olduğu kadar faydalanmaları sağlanmalıdır.
- Eğer işletme İŞ-KUR tarafından desteklenen İşbaşı Eğitim Programına uygun ise (Uygun olup olmadığı İş-Kur meslek danışmanları tarafından belirlenecektir) bu kapsamda çalıştırılan öğrencinin her türlü ücreti, sigortası İŞ-KUR tarafından karşılanacaktır.
- Öğrenci ,İşletme ve İŞ-KUR arasında olmak kaydı ile işbaşı eğitim programı kapsamında çalışan öğrencilerin çalışma süreleri üç tarafın da uygun gördüğü süreler kadar olabilir .
- Meslek uygulamaları 22 şubat 2016 da başlayıp, 27 Mayıs 2016 tarihinde tamamlanacaktır.(bu süre işletme ve öğrencinin anlaşması halinde kalıcı çalışma anlaşması şeklinde de devam edebilir)