Uşak Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda, UOSB’de kurulacak olan “Afyon – Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Uşak OSB Teknopark Ek Alanı” hakkında toplantı düzenlendi. Toplantıya Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş başkanlık ederken, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Yıldız, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çınar, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer ve sanayicilerimiz katılım sağladılar.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu’ konuşmasında;
“Afyon – Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi UOSB Teknopark Ek alanı toplantısına hoş geldiniz. ”dedi.
Ardından Sayın Ağaoğlu’nun konuşmasında şunlara değindi;
“UOSB olarak AR-Ge ve İnovasyonun öneminin farkındayız. Bizce her firmamız kendi sektöründeki teknolojilerini üretebilme kapasitesinde işi temelinden bilen firmalar. Bu nedenle bazı firmalarımızda gördüğümüz Ar-Ge merkezlerinin kendi bünyelerinde açmalarını tabi ki isteriz. Fakat buna imkanı olmayan firmalarımız ve katma değeri yüksek ürünler ile hem ilimize hem de ülkemize her anlamda kazanç sağlamayı amaçlayan firmalarımız için bu teknoparkın faydalı olacağı kanaatindeyiz.”
“Marka olmanın ve markalaşmanın önemi hepimizce malumdur.Tüm bu çabalarımız bizi Marka Şehir olmaya bir adım daha yaklaştıracaktır. Fason üreterek başkasının büyümesine değil markları ile ilimizin büyümesine ve adının duyulmasına her sanayicimizin yürekten destek vereceğine inanıyoruz.
Marka şehir olma yolundaki, Türkiye’nin Yükselen Yıldızı , Uşak Organize Sanayi Bölgesi’ne tekrar hoş geldiniz diyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”
Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş Teknoparklar hakkında ve UOSB’de kurulacak olan TEKNOPARK hakkında şu konulara değindi;
-Daha çevreci koşullarda, daha verimli üreten bir ülke olmamız gerekmektedir.
-Ülkemizin en büyük avantajlarından birisi ucuz iş gücüne sahip olmamız. Fakat Sanayi 4.0’ın gelişi bu avantajı elimizden alacak. Çünkü Avrupa artık malumunuz insan gücünün az olduğu makine temelli üretim yapmakta. Çevre koşulları ve normalar , standartlar bizim gibi üretim yapacak ülkeleri zorlayacaktır.
-Artık büyük balığın küçük balığı yediği değil, hızlı balığın yavaş balığı yediği dönemdeyiz. Dünya hızla değişiyor. Bu hıza ayak uydurmamız gerekiyor. Yaratıcı fikirleri ticarileştirip üretime geçmeliyiz. Yani Ar-Ge ve Ür-Ge önem vermeliyiz. Malum bunları yapmak ve kalifiye eleman ile bunu yapmak ise çok da kolay değil. Teknoparklarda inovasyon ve Ar-Ge’ dayalı çalışmaya niyetli her firmaya kolaylık sağlamaktadır.
-Teknoparklarımız temelde üniversite ile sanayicinin buluşma noktasıdır.
-Ülkemizde 77 tane Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) bulunmakta.56 aktif 21 tanesi alt yapı çalışmasına devam ediyor. Bu 56 aktif bölgeden birisi Afyon – Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi. Afyon – Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesinin şu an sadece Afyon’da binası mevcut. Amacımız ve çalışmalarımız ise bir adet UOSB içerisinde bir adet de Uşak Üniversitesi içerisinde bu binalarımızı yapmak.” Dediler.
Sayın Gümüş’ün konuşmalarının ardından sanayicilerimiz sorularını cevapladılar.